Manchester United och Juventus vill värva Kenny Tete

Manchester United och Juventus vill värva Kenny Tete

Premier Leagueklubben efter Ajaxförsvararen

Manchester United är intresserade av att värva Ajaxförsvararen Kenny Tete, som kan spela som både högerback eller mittback men måste vara beredda på att kämpa med Serie A-laget Juventus som även de har intresse av den unge försvararen.

Manchester United förväntas vara aktiva under sommarens transferfönster, med en säsong bakom sig som inte har gått riktigt som de velat. Mycket skador har påverkat truppen och nya ansikten kommer med största säkerhet att komma in på Old Trafford. En av dessa kan vara Ajaxförsvararen Kenny Tete, en ung defensiv talang som har en prislapp på 5 miljoner pund skriver The Mirror.

Men Manchester United är inte de enda som sägs vara intresserade. Även Serie A-giganterna Juventus sägs hålla ett öga på den 20årige försvararen och de båda klubbarna skall enligt rapporter överväga att lägga bud på Tete till sommarens transferfönster. Tete själv verkar vara öppen för en flytt från den Amsterdambaserade klubben då han skall ha avböjt en kontraktsförlängning med Ajax, vilket innebär att hans kontrakt går ut nästa säsong. Detta betyder att han kommer vara tillgänglig för ett lägre värde.

Den unge holländaren kan spela som både högerback och mittback, vilket naturligtvis är fördelaktigt. Han har spelat för Holland på åldergruppsnivåer från U-17 till U-21 och fick sin första seniorstart för landslaget förra oktober. Om han skulle komma att gå till United skulle han komma att gå i landsmannen Daley Blinds fotspår, som skrev på en deal med United från Ajax på 13 miljoner pund för två år sedan.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply