bet365

Juves brister visades mot kompletta Bayern

bet365

Då var Italiens sista hopp ute ur Champions League-spelet. Juventus som har charmat flera med sina resultat i Europa den här säsongen, där man var med och skapade historia när regerande mästaren Chelsea slogs ut redan i gruppspelet. Kanske inte den historia man siktar på att skriva för Juventus del, men det är alltid något. Det var ett styrkebesked, en bekräftelse om att man är tillbaka på den stora scenen för att stanna. 

Mot Bayern München fruktade jag redan från början att man skulle få se sig besegrade. Bayern München har hela säsongen varit min personliga favorit till titeln och bortsett från deras fadäs mot BATE Borisov i gruppspelet, har man i princip gjort vad som krävts. Och när det väl var dags för det första mötet på Allianz Arena visade den tyska pansarvagnen att det solida italienska Conte-försvaret trots allt inte är längst upp än. Damen föll och returen krävde ett mirakel.

Det miraklet fick vi inte se. Juventus hade egentligen inte mycket till hot framåt. Det var princip en helt bortplockad dirigent Andrea Pirlo som fick chanserna med sina frisparkar, det var en Giorgo Chiellini som agerade slitvarg över planen och försökte tända sin gamla dam. Men Bayern München var för bra. Skillanden är ganska klar faktiskt, där tyskarnas lag är komplett medans Juventus trots allt har sina brister.

Till sommaren anländer en otroligt viktig pjäs i Fernando Llorente från Athletic Bilbao. Om spanjoren blir lösningen på Juventus stora problem, det återstår helt enkelt att se. Annars har Juventus likt övriga Italien det stora frågetecknet i den ekonomiska frågan. Vi vet alla hur det ligger till, hur rädda man är för att öppna plånboken på samma sätt som för fem år sedan. Det har i sin tur lett till den nya värvningsfilosofin, med att hitta billiga guldkorn på utgående kontrakt samt satsa fullt ut på sina egna talanger. 

Jag hoppas självklart att Juventus, och resten av de italienska klubbarna, kommer att ta sig ur dessa problem och på nytt bekräfta sig själva som en riktig stormakt på den europeiska scenen. Förändringen har sedan en tid tillbaka pågått och det kommer att ta sin tid. För dessa ting händer inte på ett dygn. Klubbarnas nya strategi kräver viss tålamod. Nu hoppas vi bara att väntan lönar sig.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply