Juventus tar upp jakten på Hamsik

Fick nobben i somras – försöker igen i januari

Juventus försökte värva Napoli-stjärnan Marek Hamsik redan i somras men fick då sitt bud nekat. Nu rapporterar Tuttosport att de regerande Serie A-mästarna kommer göra ett nytt försök i januari.

Marek Hamsik, 28, har spelat i Napoli sedan 2007 då han lämnade Brescia. Sammanlagt har mittfältaren spelat 358 matcher för den Neapel-baserade klubben och numera är han dessutom lagkapten. Lägg där till att Hamsik är en väldigt stor klubbikon och det är svårt att tro att han lämnar Stadio San Paolo inom den närmaste tiden.

Juventus la ett bud på €25 miljoner

Juventus, som vunnit Serie A de fyra senaste säsongerna, är dock intresserade av den slovakiske landslagsmannen. Under sommarens transferfönster erbjöds Napoli €25 miljoner (cirka 235 miljoner kronor) för att sälja Hamsik, men de valde att tacka nej till budet. Båda klubbarna har bekräftat att Juventus gjorde ett försök att värva 28-åringen under sommaren.

Nu kommer den Turin-baserade nyhetstidningen Tuttosport med nya uppgifter som hävdar att Juventus kommer försöka igen när transferfönstret öppnar i januari.

Rugani kan bli avgörande

Nyckeln kan bli mittbacken Daniele Rugani, 21, som Napoli varit intresserade av i flera månader. Den förre Empoli-försvararen har ännu inte gjort någon match för Juventus den här säsongen och skulle gärna återförenas med Maurizio Sarri – hans tränare under tiden i Empoli – som numera tränar Napoli.

Football Italia rapporterar dock att det är högst osannolikt att Napoli väljer att sälja sin viktigaste spelare till en av sina största rivaler.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365