Fernando Llorente läkarundersöks av Swansea

Fernando Llorente läkarundersöks av Swansea

Swansea köper Fernando Llorente

Enligt den brittiska tv-kanalen Sky Sports befinner sig Sevillas anfallare Fernando Llorente på läkarundersökning hos Swansea.

Swansea är nära att värva Fernando Llorente från de regerande Europa League-mästarna Sevilla, det uppger Sky Sports på fredagen vid lunchtid. Enligt tv-kanalen kommer spanjoren att skriva på ett tvåårskontrakt med den walesiska klubben som förra säsongen slutade på 12:e plats i Premier League.

Fernando Llorente slog igenom i Athletic Club då man tog sig till final i Europa League 2012 och flyttade året efter till Juventus där han fick agera tredjeval bakom Álvaro Morata och Carlos Tévez. Den gångna säsongen blev det spel i Sevilla men efter en misslyckad sejour i den andalusiska klubben ser det nu ut att bli spel i den engelska högstaligan för 31-åringen.

Swansea har tidigare under sommaren tappat både Alberto Paloschi och Bafetimbi Gomis som lämnat för spel på annat håll.

Swansea jagar även John Guidetti

John Guidetti anslöt 2015 till Celta Vigo från Manchester City, där han säsongen innan varit utlånad till skotska Celtic. Debutsäsongen i Celta Vigo har bjudit på 12 mål på 43 tävlingsmatcher och 24-åringen har blivit något av en publikfavorit i sin spanska klubb.

Celta Vigo slutade på sjätte plats i La Liga den här säsongen och är därmed klara för spel i Europa League den kommande säsongen. Om John Guidetti följer med klubben dit är dock oklart. Igår skrev vi om att klubben och spelaren mottagit ett bud som båda parter kommer att se över, och senare på kvällen kom uppgifter om att det handlar om Swansea i Premier League.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply