Benteke för dyr – Nu går Liverpool efter Llorente eller Bacca

bet365

The Reds är på anfallsjakt för tillfället

Liverpool uppges idag i Daily Mail vara på jakt efter nya anfallare. Men efter att Christian Bentekes prislapp blivit allt för dyr, vänder de sig nu efter först och främst Juventus spanjor Fernando Llorente.

Premier League-klubben Liverpool har redan gjort klart med fyra nyförvärv till nästa säsong. Anfallaren Danny Ings, mittfältaren James Milner, försvararen Joe Gomez och målvakten Adam Bogdan. Men med transferfönstret trots allt öppet mer än två månader till, kan vi givetvis räkna med mer uppgifter och förmodligen också värvningar från The Reds.

Och nu kommer uppgifter från Daily Mail som säger att de bland annat tittar på anfallare för tillfället, där vi kan notera att varken Mario Balotelli eller Rickie Lambert infriade förväntningarna, precis som Fabio Borini innan dess. The Reds har dessvärre nu fått ge sig i jakten på Aston Villas anfallare Christian Benteke och anledningen till det är prislappen på hissnande 32,5 miljoner pund som den belgiske landslagsstjärnan sitter på i nuläget.

Två nya kandidater

Det finns lyckligtvis andra alternativ på marknaden för storklubben. Och enligt dagens uppgifter från Daily Mail ska Liverpool nu vända sig till Juventus-anfallaren Fernando Llorente. Även Sevillas anfallare Carlos Bacca ska vara med på deras lista över potentiella nyförvärv och uppgifterna säger båda dessa anfallsspelare bevakas av Premier League-sexan.

Fernando Llorente har hamnat i en problematisk situation i Juventus, där han redan sedan tidigare haft svårt med konkurrensen från Carlos Tevez samt Alvaro Morata, men nu även fått större konkurrens i och med värvningarna av Paulo Dybala och Mario Mandzukic. Det skulle kunna öppna för en värvning av den 30-årige anfallaren som dessutom kan kosta så lite som 12 miljoner pund att köpa loss.

Dåligt  vidareförsäljningsvärde – den andre är dyrare

Därtill har även Brendan Rodgers uttryckt att han behöver en erfaren spelare till sitt omklädningsrum för att hjälpa ynglingarna som Jordon Ibe, Philippe Coutinho och Daniel Sturridge. Ägaren John W Henry är däremot inte för idéerna att värva spelare med väldigt låg vidareförsäljningsvärde. Även Monaco ska vara intresserade av den spanske anfallaren.

Gällande Carlos Bacca ska även Roma vara intresserad av 28-åringen som tog hem Europa League-titeln i våras tillsammans med Sevilla. Men anfallaren som hittade målet 28 gånger senaste säsongen, står på en utköpsklausul värd 21 miljoner pund, vilket gör honom till ett dyrare alternativ i jämförelse med Fernando Llorente.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply