Ryktet: Andrea Pirlo till Inter?

bet365

Den förre Milan-spelaren kan hamna i Inter

Det ryktas just nu om ett chocklån i Italien där Andrea Pirlo kan hamna i Milano-laget Inter, något som bekräftas av italienska Mediaset.

Pirlo var mellan 2001 och 2011 en av de mest tongivande spelarna i AC Milan. Han såg till att vinna sammanlagt elva titlar med Rossoneri. Men när mittfältaren ville förlänga med klubben var de bara intresserade av ett korttidskontrakt – då lämnade Pirlo.

Han hamnade då i Juventus där han gjorde succé med fyra ligatitlar på lika många säsonger, men efter den förra säsongens finalförlust i Champions League åkte italienaren över Atlanten för att spela med nybildade New York City FC, där han nu är lagkamrat med David Villa och Frank Lampard.

Kan flytta tillbaka till Milano

Nu kan dock 36-åringen flytta tillbaka till Milano där hans karriär en gång i tiden tog fart. Men inte för att spela i Milan, utan för lokalkonkurrenten Inter, som han dock spelade 22 matcher för mellan 1998 och 2001.

Ryktet har blivit ett hett samtalsämne i Italien och tagits på största allvar då det är Milano-baserade Mediaset som skrivit om den eventuella flytten. Nyhetssajten ägs även av Milans ägare Silvio Berlusconi.

Inlett starkt

Inter har inlett säsongen starkt och ligger två på samma poäng som ettan Fiorentina efter att de besegrat AS Roma San Siro förra omgången.

Den största anledningen till att Andrea Pirlo kan flyta tillfälligt tillbaka till Italien beror på att fotbollssäsongen i USA snart är slut. Det innebär att den 36-åriga mittfältaren skulle behöva gå flera månader utan matcher, något som varken han eller klubben ansåg vara lämpligt.

En gammal profil som dock är på väg att lämna Inter är den gamle Manchester United-spelaren Nemajna Vidic. Mittbacken ryktas gå till toppkonkurrenten Fiorentina redan under januarifönstret.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply