bet365

Mourinho: ”Vi vill inte sälja Oscar”

Igår dementerade Oscar – idag José Mourinho

Oscar har länkats ihop med en flytt bort från Chelsea efter en hittills svag vår. Igår dementerade stjärnan själv uppgifterna och idag har managern José Mourinho viftat bort alla spekulationer.

Namnet på alla brittiska tabloiders läppar har de senaste dagarna varit brasilianaren Oscar. Den lovande mittfältaren har länkats flitigt bort från Premier League-klubben Chelsea, som påföljd av den svaga våren där stjärna inte startat en enda match för klubben.

Enligt London Evening Standards uppgifter från idag, fredag, ska José Mourinho tröttnat på 23-åringen och därför nu vara redo att släppa honom i sommar. Tanken ska vara att sälja stjärnan om bud för minst 30 miljoner pund anländer, en summa som i sin tur kan användas till att försöka värva mittfältsstjärnan Paul Pogba från Juventus. En plusfaktor ska även, enligt samma sajt, vara att Juventus är intresserade av Oscar och även Ramires.

”Jag är lycklig här”

Liknande uppgifter kom under gårdagen från Sky Sports, som då hävdade att José Mourinho ville sälja Oscar för att istället göra plats för Ecuador-stjärnan Enner Valencia. Men huvudpersonen själv i dramat, Oscar, har nyligen gått ut och dementerat alla uppgifter. Själv ser han nämligen ingen vettig anledning till att lämna Premier League-giganten.

— Jag är väldigt lycklig här. Jag kommer överens med alla, och klubben lovordar mig. Chelsea är en av de bästa klubbarna i världen, så jag ser inte varför jag skulle fundera på att lämna, säger Oscar till Sky Sports under gårdagen.

LÄS ARTIKELN: Oscar försvinner och Valencia plockas in?

”Självklart vill vi inte sälja”

Dessutom har idag manager José Mourinho, som sades ha tröttnat på sin brasilianske bolltrollare, slagit fast att stjärnan inte ska någonstans. Detta förklarades under dagens presskonferens inför morgondagens viktiga match mot Manchester United.

— Självklart vill vi inte sälja. Han skrev på ett nytt kontrakt för några månader sedan och han är en av spelarna med de bästa, långsiktiga kontrakten, säger José Mourinho på dagens presskonferens, enligt Sky Sports.

Kontrakt till sommaren 2019

Den brasilianske landslagsmannen Oscar står under kontrakt med Chelsea till och med sommaren 2019. Stjärnan har spelat för Chelsea sedan sommaren 2012 då han köptes in från brasilianska klubben Internacional för 22 miljoner pund. Han värderas idag, enligt Transfermarkt.de, till 40 miljoner euro. Den här säsongen har det blivit totalt sju mål och åtta framspelningar på 39 spelade matcher.

Oscar har 50 landskamper på meritlistan, med elva gjorda landslagsmål. Han har även representerat São Paulo i sitt hemland Brasilien.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply