Mardrömslottning – men inte omöjligt

Vi tackade för underhållningen och vinkade adjö till Milano-klubbarna den här veckan i Europaspelet. Kvar står vi nu med giganten Juventus i Champions League, där man efter fina insatser tagit en plats som en riktig outsider till titeln. I Europa League vilar samtidigt hoppet till överraskningen Lazio som, till skillnad från sina ligakonkurrenter i Europa League, har imponerat rejält med fina resultat och enkla avancemang.

Nu har vi fått lottningen gjord och det blev onekligen två väl intressanta möten som lottades fram för italienarna. Juventus ska iväg och möta förra årets Champions League-finalist på Allianz Arena, samtidigt som Lazio ska resa till Turkiet för ett intressant möte med Fenerbahce. Jag tar och analyserar matcherna här nedan lite kort och sätter procentuella chanser för avancemang för Serie A-klubbarna.

Bayern München – Juventus  
Datum: Allianz Arena den 2:a april / Juventus Stadium den 10:e april

Kommentar: Juventus har i skuggan av Borussia Dortmund varit kanske det laget som har imponerat mest. Real Madrid, Barcelona och Bayern Münchens styrkor var kända sedan tidigare, men att Juventus skulle vara så konkurrenskraftiga som man nu ser ut att vara, var det inte många som räknade med. Man är dock där nu helt välförtjänt och efter krossen mot Celtic ställs man nu på prov rejält. Bayern München leker hem Bundesliga, är starka på samtliga positioner och är onekligen i gott slag. Dock är det en fråga om hur man klarar av pressen. Det blev viss darr redan i åttondelsfinalen mto Arsenal tidigare i veckan och får Juventus med sig ett bra resultat hem till Turin, då kan allting hända.

Chans till avancemang för Juventus: 40% 

Fenerbahce – Lazio
Datum: Şükrü Saracoğlu Stadium den 4:e april / Stadio Olimpico den 11:e april

Kommentar: Ett Lazio som gick inte i Europa League med få förväntningar på sina axlar. Skador på bland annat Miroslav Klose har gjort att i princip ingen räknade med laget i Europaspelet. Men som en blixt från klar himmel har Lazio överraskat och tagit sig vidare till kvartsfinalsspelet av Europa League. Man är välförtjänt bland de åtta sista lagen, efter att man fått fina resultat borta mot Borussia Mönchengladbach och Stuttgart, innan man stängde butiken helt på hemmaplan. Lazio imponerar och är en liten outsider till en plats i finalen. Samtidigt har väldigt otippat tjecken Libor Kozak öst in mål och leder skytteligan i egen majestät på åtta fullträffar. Lazio är favoriter i mötet men Fenerbahce är en svår nöt att knäcka. 

Chans till avancemang för Lazio: 75%

_________________________________________________________________________________________________________________ 

Jag tänker också lämna ett gott ord till Milanoklubbarna som lämnade Champions League samt Europa League i veckan. Milan stod för säsongens knall när man på San Siro knäppte Barcelona på näsan och vann med 2-0. Returen gick åt skogen och man krossades med 4-0 av världens kanske bästa lag. Det första mötet ger dock hopp inför framtiden för Milan, som nu får sikta vidare på att sno åt sig en Champions League-plats. 

Inter bjöd samtidigt efter 3-0-nederlaget på White Hart Lane, på en mäkta imponerande insats i returen på torsdagen. Efter att man hämtat in ett tremålsunderläge och fått till en förlängning, tryckte Adebayor in avgörande 3-1. Inter reducerade visserligen via Alvarez men bortamålsregeln flinade Nerazzurri i ansiktet och Tottenham gick vidare. En regel som kan diskuteras, som bör diskuteras. Dock vann säkert Inter en hel del värdefull moral och förtroende i torsdagsmatchen, som kan bli väldigt viktigt nu när man ska slåss om en Champions League-plats, 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply