En gyllene chans för Palermo

Det väntar onekligen fyra mycket intressanta matcher i helgen, där vi redan på lördagen bjuds på floppande Palermo mot utropstecknet Lazio. Strax efter drar serieledande Juventus ut på gräset för möte med ett formstarkt Udinese, som sänkte Fiorentina i förra omgången. Viola som spelar ett mycket intressant lunchmöte mot Napoli på söndagen, innan vi fram mo tkvällen kan se fram emot Zdenek Zemans Roma mot Andrea Stramaccionis Inter.

Jag lägger ett kort ord inför dessa fyra möten, som jag personligen ser fram emot med stora förhoppningar om lite av varje.

Palermo – Lazio
Matchstart: Lördag, 18:00
Kommentar: Ett intressant möte med två överraskningar i Serie A. Lazio har överraskat positivt med sin stabila topp tre-placering, medans Palermo får ses som säsongens stora besvikelse med blott en nittonde plats i ett hot om eventuell nedflyttning. En nedflyttningshot som dessutom inte stärks av att laget kommer in med idel poängtapp sedan det sicilianska derbyt i höstas. Nu väntas Gasperini starta med Miccoli och Dybala i anfallet, med en släpande Ilicic. Samtidigt kommer Lazio till mötet med en mycket fin inledning på 2013, där man nu är med och hotar Napoli och Juventus i den absoluta toppen. Man får dock klara sig utan Miroslav Klose och Floccari väntas ersätta tysken från start. Men kan man klara av den här uppgiften utan Klose?
Tips: 2-0 till Palermo.

Juventus – Udinese
Matchstart: Lördag, 20:45
Kommentar: Ett möte som egentligen kan sluta lite hur som helst. ett mycket formsvagt Juventus tar emot ett formstarkt Udinese på Juventus Stadium, där hemmalaget dock hämmas av oerhört tunga skadebekymmer. Chiellini är sedan tidigare borta en längre tid, Marchisio behöver ytterligare tid och lägg där till att spelfördelaren Andrea Pirlo inte kan delta. Och ingen ligavinst det här året säger mycket om situaitonen just nu. Udinese har däremot börjat året på bästa sätt och tog en mycket stark seger mot Fiorentina förra omgången. Nu kommer man med en het anfallsduo med Antonio Di Natale samt Muriel, som ska överraska den gamla damen.
Tips: 1-1

Fiorentina – Napoli
Matchstart: Söndag, 12:30
Kommentar: Ett mycket intressant möte som gör att det vattnas i munnen. Fiorentina är vanligtvis säkerheten själv på hemmaplan den här säsongen, men senast man spelade på hemmaplan blev det förlust. Man har dessutom en mycket svag trend generellt i truppen och förlusten i Coppa Italia mot Roma understryker situationen. Besöker gör ett Napoli med en glödhet Edinson Cavani, som visserligen blev mållös i den senaste omgången, men sen innan dess öste in mål för sin klubb. Lunchmatcher brukar bjuda på dramatik och mycket mål, vilket jag också tror mycket på här.
Tips: 2-3 till Napoli.

Roma – Inter
Matchstart: Söndag, 20:45
Kommentar: Zdenek Zemans Roma besegrade Fiorentina i Coppa Italia tidigare den här veckan och kommer nu att ställas mot Inter i semifinalsspelet. Först har man dock en viktig match hemma på Stadio Olimpico – mot Inter. Ett Inter som kommer att få klara sig utan Cassano, vilekt öppnar för att Tommaso Rocchi får göra sin första match från start med Nerrazzuri och motivationen att sänka den gamla rivalen lär vara en hjälp på traven. Inter är dock formsvagt och har inte imponerat i slutet, vilket öppnar för att Roma kan ta chansen och ta ett stort kliv närmare Inter i striden om Europa-platserna.
Tips: 2-0 till Roma.

Övrigt: Milan spelar ett oerhört viktigt möte mot Bologna, där man väntas vila El Shaarawy samt Boateng. Ett rejält test för övriga spelare där man inte kan räkna bort Bologna. Samtidigt spelar Siena emot Sampdoria, ett tungt bottenmöte som kryddats lite extra av att Nicola Pozzi på fredagen bekräftades bli utlånad till Siena från just Sampdoria. Ja, ni ser själva. den här helgen blir något extra!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply