Dirigenternas duell tar inga fångar…

Ett kokande imperium fick vi upplev på onsdagskvällen, när Milano på nytt fick tillbaka sina glansdagar. Ett helt uträknat, hånat och dödsförklarat Rossoneri klev ut på San Siros gräsmatta till en kokande gryta, med ett till synes omöjligt uppdrag – att stoppa Barcelona. Men, det var något med den här kvällen. Om det var en vändpunkt för enbart Milans del, Europas syn på Serie A, eller ett maktskifte i den europeiska toppfotbollen kan diskuteras. Självklart är Barcelona ett bättre lag på i princip alla punkter, men den italienska taktiken segrade och det var en typisk italiensk viktoria.

Med den viktorian och tretton ligamatcher utan förlust, kommer Milan in till söndagens drama på San Siro. Där har nu läktarnas dans förvandlats till ett uppdelat krig mellan stadens två giganter. En kokande häxkittel med ett Nerazzurri som den senaste tiden varit det starkare i derbymatcherna, men där man allt eftersom tappat form, poäng och förhoppningar i ligaspelet. Samtidigt väger vi in Milans upprättelse och återkomst till slaget om Europa, både i Serie A och i Champions League. Inter är visserligen kvar i Europa League, men det skulle förvåna om många jublade över den framgången.

Allt fokus ligger istället på Derby della Madonnina, ett möte som kan avgöra klubbarnas framtid. Ett möte vars utgång kan få en avgörande påverkan på klubbarnas utveckling säsongen ut, hur konkurrenskraftigt laget blir på marknaden, hur lagen väljer att satsa inför den nästkommande säsongen. En match som kan fördröja och lyfta drömmar om guld. En match som samtidigt kan få guldet att bli till sand.

Dessa förhoppningar, farhågor och mål är något som Derby della Madonninas två dirigenter har i sina händer. På ena sidan finner vi den unga lovande Andrea Stramaccioni som efter en fin säsongsinledning, nu fått se sitt Nerazzurri tappa stegvis och till att nu vara bland ligans sämsta lag formmässigt. Och med en skadad Diego Milito är Stramaccioni en pressad man, som visserligen överlever en derbyförlust, men som onekligen måste upp till bevis som tränare nu. Det är i dessa matcher som världstränare kliver fram på scenen, drar fram ett ess ur rockärmen och skriver in sig i historien.

För på den andra sidan hittar vi den mer rutinerade Massimiliano Allegri som efter en perfekt genomförd insats mot katalanerna, har hyllats stort i medier och av supportrar. Där han efter en tung och pressad höst med Milan länge var en man med ett hotat jobb. Efter en uppryckning av rang har han lyckats reda ut stormen och framgången skiner nu över den Livorno-födde tränaren. Hans uppdrag är nu att få lagets mentalitet i fortsatt balans till derbyt, där allt som har med dagsform skjuts åt sidan. För allt som betyder något är nuet.  

Klubbarnas dirigenter kommer att vifta med sina dirigentpinnar frenetiskt för att få sitt lag till Champions League-kvalplatsen. Det finns bara en plats ledig och på söndag får vi kanske en fingervisning på vilken av klubbarnas tränare som slutligen kommer att stå med dirigentpinnen högst i skyn. Samtidigt är det fallet ner i mörkret som kommer att fruktas av de 22 krigarna som kliver ut på San Siros matta på söndagskvällen. Tjugotvå krigare som gör upp i häxkitteln som tar inga fångar…

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply