Officiellt: Roma värvar Falque

Roma har gjort klart med yttern Iago Falque från Genoa

Nu är det officiellt – Iago Falque, 25, lämnar Genoa för Serie A-konkurrenterna Roma. Den spanske yttern kostar upp till 9 miljoner euro att köpa loss för Rudi Garcias mannar.

Förflutet i Real Madrid, Barcelona och Juventus

Iago Falque föddes i spanska Vigo den 4 januari 1990 och inledde sin karriär med ett år i Real Madrid innan han flyttade till Barcelonas ungdomsakademi 2001. Efter sju år i akademin blev han uppflyttad till B-laget för en match och det räckte för att göra Juventus intresserade. Spanjoren flyttade till årets Champions League-finalister i augusti 2008, men lyckades aldrig slå sig in i klubbens A-lag. I stället flyttade han till Tottenham i augusti 2011. Inte heller där hade han någon vidare framgång med fem minuters spel i Premier League sammanlagt.

Gjorde succé för Genoa den gångna säsongen

För att få speltid blev Falque utlånad till både Almeria och Rayo Vallecano, där han blev ordinarie i A-laget. Efter en säsong som ordinarie för Rayo i La Liga blev han värvad till italienska Genoa i augusti 2014 och där har han gjort succé under den gångna säsongen. 13 mål och 5 assist på 32 Serie A-matcher talar sitt tydliga språk och det har nu lett till att Roma valt att värva 25-åringen. Klubben offentliggjorde övergången på sin hemsida under onsdagskvällen och avslöjade då också hur dyr övergången kan bli.

Skriver på ett femårskontrakt

Först och främst kommer Roma betala 1 miljon euro (€) för att låna Falque fram till den 30 juni 2016. Men överenskommelsen innefattar också att Roma måste betala ytterligare €7 miljoner för att köpa loss spelaren permanent om han gör en tävlingsmatch för klubben. Utöver det finns det också en prestationsrelaterad bonus på €1 miljon om spanjoren uppnår vissa kriterier. Sammanlagt kan övergångssumman alltså nå upp till €9 miljoner (motsvarande 83 miljoner kronor). Kontraktet sträcker sig fram till den 30 juni 2020.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365