Tränaren: ”Vi har en spännande vecka framför oss”

CL och seriefinal för Roma

Romas formkurva i ligan pekar rakt upp. Nu väntar en spännande vecka för Roma där två vinster kan göra att säsongen blir ännu mer intressant.

AS Roma vann sin senaste match hemma mot Empoli Stadio Olimpico med 3-1 då Pjanic, De Rossi och Salah gjort matchens tre Roma-mål i den andra halvleken. Segern innebar att Rom-laget nu ligger tvåa i Serie A, bara en pinne efter serieledaren Fiorentina.

Seriefinal väntar

Just Fiorentina står för motståndet när Roma åker till Florens för en oerhört viktig match på söndag. Men innan det ska italienarna spela i Champions League. För redan nu är laget i Tyskland för att imorgon spela mot Bayern Leverkusen. Minst en poäng är nödvändigt där för att inte låta just Bayern och även Barcelona rycka ifrån i gruppen.

Enligt tränaren Rudi Garcia kan den här veckan bli den mest spännande den här säsongen.

– Det är en spännande vecka, jag är glad över att få uppleva den, säger fransmannen och fortsätter.

Roma har förvisso inte vunnit i Tyskland på 15 år, men det här laget om något kan vända på den trenden.

Tränaren nämner även de skadeproblem klubben har, bland annat kommer den före detta Barcelona-mittfältaren, Seydou Keita, samt Roma-legendaren, Francesco Totti, att missa matchen. Förutom det räknar dock fransmannen att han ska ha sina bästa spelare på planen imorgon.

Förutom den kommande veckan väntar även en stormatch den 8:e november då AS Roma och Lazio drabbas samman i ett hett Rom-derby. En kamp som dock kan kommas att gå av stapeln utan lagens respektive ultras då de hotat med att bojkotta matchen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply