Officiellt: Kroatiske anfallaren till Serie A

Fiorentina värvar kroatisk anfallare

Nu är det klart, Nikola Kalinic blir lagets andra kroatiska anfallare.

I Ukraina spelade Nikola Kalinic för FC Dnipro Dnipropetrovsk, en klubb baserat i ukrainska staden Dnipropetrovsk. På fotbollsplan har man skördat stora framgångar och tog sig till Europa League-final, men utanför plan har det gått tungt. Efter Ukrainakrisen 2014 har säkerhetsläget i staden kraftigt försämrats. Som en konsekvens har laget tvingats flytta till huvudstaden Kiev. Nu lämnar anfallaren turbulensen i Ukraina för nytt äventyr i Italien.

Igår presenterades Kalinic klar för ACF Fiorentina; övergångssumman rapporteras landa runt 56 miljoner kronor. Ännu är det okänt vilken lön kroaten kommer få och hur många år kontraktet avser.

Tröja nummer nio

Vid ankomsten till den nya klubben kommer kroaten få bära tröja nummer nio, den bars senast av storspelaren Alberto Gilarodino. Som ny spelare i en klubb brukar det innebära många nya ansikten. Men Kalinic kan räkna med åtminstone ett välbekant ansikte, i Fiorentina spelar nämligen Ante Rebic, de båda anfallarna har representerat kroatiska landslaget.

Det öppnar för ett helkroatiskt anfallspar men det finns hård konkurrens i anfallet. Fiorentina har redan anfallaren Giuseppi Rossi, en målspruta som ofta åker på skador. En frisk Giuseppe Rossi är svår att peta, men det finns även konkurrens från andra håll. Superlöftet Khouma Babacar gjorde 20 mål i Serie B säsongen 2013-14, numera ordinarie i Fiorentinas A-lag.

Tröja nummer nio är symboliskt viktig, kan det vara ett tecken på att man tänkt ge Kalinic speltid trots den hårda konkurrensen?

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply