bet365

Officiellt: Sampdoria sparkar Walter Zenga

Walter Zenga sparkas av Sampdoria trots mittenplacering

Det är svårt att lista ut hur ledningen med Massimo Ferrer i spetsen tänker. Man ligger på en stabil tiondeplats i Serie A, men ändå beslutar man sig för att sparka huvudtränaren Walter Zenga.

Walter Zenga är en av italiensk fotbolls största målvaktslegendarer. Han gjorde runt 400 matcher för Inter och ses som en av de bästa målvakterna som någonsin spelat i Serie A. Utöver tiden i Inter spelade han även för Sampdoria, Padova och New England Revolution, samtidigt som han gjorde 58 landskamper för Italien.

Som tränare har han haft hela 14 uppdrag sedan han inledde tränarkarriären i New England 1998. Han har varit i Rumänien, Qatar, Saudiarabien, Turkiet, Serbien och Italien. Den fjärde juni 2015 fick han tränaruppdraget i Sampdoria av den kontroversiella presidenten Massimo Ferrero. Fem månader in i kontraktet får han nu sparken.

Ligger på tionde plats i Serie A

Det konstiga är att Sampdoria ligger på en tiondeplats i Serie och har fyra segrar, fyra oavgjorda och fyra förluster bakom sig. Man ligger endast sex poäng ifrån Sassuolo som ligger på femteplatsen, men ändå väljer Ferrero att sparka Zenga.

Sampdoria bekräftar på sin officiella hemsida att Zenga har lämnat uppdraget och önskar honom lycka till i framtiden.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply