Iskall Zlatan när PSG tappade poäng

Det var upplagt för seriespel i Frankrike igen och på fredagskvällen tog förhandsfavoriterna Paris Saint-Germain emot Ajaccio, som i det förra mötet med PSG spelade 0-0. Det var extra fokus på Paris Saint-Germains nyförvärv Lucas Moura inför matchstart, som gjorde sin första tävlingsmatch för klubben.

Men det skulle visa sig bli en svår match för Paris Saint-Germain hemma på Parc de Princes, där man efter en loj halvtimmes spel började ta tag i mötet. Ajaccio som spelade med en fembackslinje stod dock upp bra defensivt. Med halvtimmen spelad hittade dock Lavezzi in med en perfekt passning till en helt sopren Zlatan Ibrahimovic som på ett mirakulöst klantigt sätt lyckades skjuta bollen på volley över målet.

Om det inte vore nog där så fick även PSG se Thiago Motta bli utvisad i slutskedet av den första halvleken, efter en mycket ful och klantig tackling på Sammaritano. Adrian Mutu sköt frisparken från usel vinkel utanför målet, och det mållösa resultatet stod halvleken ut.

I den andra halvleken fortsatte PSG vara det bättre laget, där Ajaccio försvarade sig väl samtidigt som målvakten Guillermo Ochoa stod för en mycket fin insats i målet. Med tjugo minuter kvar av mötet fick Ochoa visa sina fina aktioner, när Lavezzi på nytt hittade fram till en fri Zlatan som testade att chippa målvakten, som dock räddade mycket fint.

PSG pressade matchen ut för ett ledningsmål, men det ville sig inte för hemmalaget som endast fick med sig en poäng från omstarten av Ligue 1. Noterbart är att även Thiago Silva tvingades kliva av en bvit in i den andra halvleken med en befarad muskelskada, samtidigt som Zlatan fick se sig varnad i slutet av mötet.

PSG:s poängtapp öppnar nu dörren för Marseille och Lyon som båda kan ta sig förbi i tabelltoppen vid vinst i helgens matcher.