Inter vände och vann i Zanettis sista hemma-match.

Inter befäste femteplatsen som innebär Europa League-kval mot Lazio ikväll. Tidigare under veckan blev det klart att trotjänaren Javier Zanetti lägger skorna på hyllan efter denna säsong så kvällens match blev alltså hans sista på San Siro. Den började han på bänken, vilket Inter-supportrarna buade och visslade åt när tränaren Walter Mazzarris namn lästes upp.

Inter fick en marddrömsstart när Giuseppe Biava tryckte in 1-0 efter att Lorik Cana nickat bollen hårt mot mål. Glädjen varade inte länge för Rom-laget för Rodrigo Palacio fick en tå på en superb pass från 20-årige kroaten Mateo Kovacic som sedan skulle visa sig avsluta matchen med en hattrick av assister.

Inter dominerade i princip och efter dryga halvtimmen skulle det komma ytterligare två snabba mål, båda dock enbart för Inter denna gång. Kovacic spelade Mauro Icardi med ännu en utmärk pass som argentinaren enkelt kunde sätta bakom Berisha i målet.
3-1 kom kort därpå när Nagatomo spelade Palacio bollen i straffområdet efter fint förarbete längs sin vänstra kant. Argentinaren gjorde inga misstag och satte sitt 17:e mål för säsongen.

Det blev inga fler mål i den första halvleken och Inter gick ut till halvtidsvila med en bettryggande ledning.

I den 52:a minuten fick äntligen mannen hela Curva Nord skrek efter komma in. Javier Zanetti introducerades för sista gången på San Siro.

Den andra halvleken dominerades av Lazio som gång på gång testade Handanovic som svarade med flera otroliga räddningar. Bland annat missade Biava och Keita båda två väldigt bra lägen samt inhopparen Candreva fick se sitt skott räddas av en utmärk Handanovic.

Mitt i all Lazio-press slog förre Lazio-mittfältaren Hernanes till med ett långskott som hittade sig in bakom Berisha till slutresultatet 4-1.

Zanetti fick säga farväl till San Siro-publiken med en seger medan Lazios Europadrömmar gick i kras.