Inter tappade poäng mot nästjumbon

Inter tappade två poäng hemma på San Siro i och med den oavgjorda mathen mot Genoa som slutade 1-1. Därmed misslyckades de med att knappa in på Juventus, som besegrade Cagliari med 3-1 under fredagen. Marginalen mellan ettan Juventus och tvåan Inter är numera nio poäng.

Hemmalaget hade den större delen av bollinnehavet och de fick även iväg elva skott gentemot Genoa fem avslut. Samir Handanovic i Inter tvingades bara till en räddning, medan hans målvaktskollega i Genoa (Sebastien Frey) motade hela fem avslut.

Ciro Immobile gav bortalaget ledningen efter 77 minuters spel, när han fick en boll i djupled på vänsterkanten, tog sig förbi Andrea Ranocchia och avslutade med ett tåskott som smet in under armarna på Handanovic.

Med fem minuter kvar av ordinarie tid kom dock kvitteringen för Inter, när Antonio Cassano skickade in ett inlägg mot straffområdet där Esteban Cambiasso nådde högst och nickade in 1-1 bakom Frey. Genoa höll dock undan och fick med sig en poäng från San Siro, vilket innebär att de numera ligger näst sist i Serie A med fjorton poäng.