Inter gick segrande ur målrik historia

Det var mer eller mindre toppen mot botten som gällde på Giuseppe Meazza under onsdagskvällen när Inter tog emot Sampdoria i jakten på serieledande Juventus. Sampdoria var i behov av en trepoängare för att skaffa sig lite andrum ner till nedflyttningsstrecket.

Det var också bortalaget som tog ledningen efter tjugo minuters spel, när mittfältaren Gianni Munari satte dit matchens första mål bakom Samir Handanovic i hemmamålet. Till andra halvlek ersatte Esteban Cambiasso den varnade Gabi Mudingayi och sex minuter senare blev Andrea Costa utvisad i Sampdoria.

På den efterföljande straffen slog Diego Milito in kvitteringen till 1-1 bakom Sergio Romero och matchen var därmed utjämnad. Arton minuter senare var Rodrigo Palacio framme och gav Inter ledningen med 2-1 framspelad av Antonio Cassano.

Med nio minuter kvar av ordinarie tid ökade mittfältaren Fredy Guarin på ledningen till 3-1 för hemmalaget, innan Sampdoria-anfallaren Eder gav bortalaget lite hopp med sin reducering i den 90:e spelminuten. Inter lyckades dock hålla undan och fixa tre viktiga poäng i toppstriden.

De blåsvarta har på tio omgångar plockat ihop 24 poäng och är med det näst bäst i Serie A bakom suveräna Juventus med 28 inspelade poäng. Trea i tabellen just nu är Napoli på 22 poäng, samma Napoli som förlorade mot mittenlaget Atalanta med 1-0. Sampdoria ligger på en femtonde plats med tio poäng och två pinnar ner till strecket där Palermo just nu befinner sig.