Inhoppande Nolan Roux avgjorde för Lille

Bortalaget Lille har på senare tid gått som tåget, men i förra omgången åkte man på en snöplig förlust mot Evian. Idag gästade man Brest som kämpar för sin överlevnad i botten av Ligue 1. Hemmalaget var inför mötet precis över strecket, två poäng före Sochaux som innehar 17:e platsen.

Redan efter tio minuters spel skulle hemmalaget Brest spräcka nollan på målvakten Steeve Elana. Anfallaren Florian Raspentino snappade upp bollen i straffområdet efter en fast situation, tog emot bollen och placerade den vid den vänstra stoplen.

Efter chocken tog Lille tag i spelet och man skulle även kvittera i den 17:e minuten när ivorianen Salomon Kalou från nära håll kunde nicka in 1-1 bakom Joan Hartock. Lille fortsatte att försöka hitta ett ledningsmål, men Brest lyckades hålla 1-1 halvleken ut.

Bortlaget Lille fortsatte att trycka på för ett ledningsmål. Brest stack upp då och då, men det var Lille som kontrollerade matchen och skulle logiskt ta ledningen i den 78:e minuten. Inhoppande Nolan Roux skör ett högerskott i mitten utav straffområdet som letade sig in bakom Hartocks stolpar. Brest hade inte krafterna att komma tillbaka in i matchen, 1-2 till Lille som fortsätter att plocka poäng.