”Inget spel i Europa kan vara en fördel”

Brendan Rodgers menar att man har en större chans att ta sig till top 4 placering nästa säsong om man inte spelar i europa.
Liverpool ligger på en sjunde plats i ligan med 6 matcher kvar. Det är nio poäng till fjärdeplatsen och 7 poäng upp till femteplatsen som innebär Europa League plats.
Den enda chansen Liverpool har till Europa League plats är via Fair Play.
Brendan Rodgers vill att Liverpool spelar i Europa nästa säsong, men ser även fördelar i att inte göra det.

”Det finns två argument.”säger Rodgers till Liverpool Echo.

”Som klubb vill vi vara med. Vi gillade verkligen spel i Europa denna säsongen efter att ha varit utanför i ett år, och jag vet att supportrarna gillade resorna.”

”Men man kan argumentera för att en säsong utan spel i Europa kommer ge oss en större chans till att sluta högre upp i tabellen, kämpa om en topp fyra-placering som är en väldigt svår uppgift nu med ett antal lag där upp och med finanserna involverade.”

”Vår trupp i början av säsongen var liten, och vi bygger upp den gradvis.”

”Vi skulle gilla att vara med. Vi vill sluta så högt upp i tabellen som möjligt, men det är inte världens undergång om vi inte kvalificerar oss för Europa. Om det inte sker, så kan det vara en välsignelse för oss.”

”Det kan göra oss kapabla till att hävda oss i ligan nästa säsong, och det kan bli en riktig språngbräda för de kommande åren. Vi vill ha en tillräckligt stark trupp för att kunna hantera spel i Europa så väl som den inhemska ligan och cuperna.”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply