Ingen segrare i överraskningsmötet

Femman mot åttan möttes i Nice på den franska rivieran under lördagskvällen. Nice tog emot Lorient, två lag som har överraskat i år men främst Nice som ligger precis bakom den absoluta toppen trots en mycket svag ekonomi. Matchen idag slutade oavgjort, men med ett grymt snyggt mål.

Första målet skulle inte komma förrens med en kvart kvar och det var gästerna som gjorde det. Jouffre slog en långboll till Aliadiere som nickade ner bollen till framrusande Mareque. Mareque tog med bollen, höll undan Pejcinovic, innan vänsterbacken chippade bollen över Ospina på ett mycket elegant sätt, 0-1 Lorient.

Men cirka sju minuter senare kvitterade det extremt starka hemmalaget. Anmärkningsvärt var man utan skyttekungen Cvitanich idag. Den blott 16-årige Neal Maupay gjorde 90 minuter på anfallet, men Eysseric stod för kvitteringen på Pieds snygga pass.

Matchens chans fick Nice fem minuter senare. Anin hade ett skott i stolpen, men gick sedan ut. Matchen slutade därför 1-1 och man delade poängen broderligt på rivieran.