Inför finalen – Källström hyllar Ljungberg

bet365

Kim Källström har endast fått spela en match från start sedan ankomsten till Arsenal i vintras – nu kan svensken få vara med och vinna klubbens första titel på tio år. 

– Det har varit fantastiskt. Arsenal är en otrolig klubb och det jobbar många trevliga människor här. Spelarna är väldigt bra, tränaren är väldigt, väldigt duktig och folk bryr sig verkligen om klubben. Det finns väldigt många supportrar och det har verkligen varit ett fint äventyr, säger 31-åringen till Londonklubbens hemsida.

När Arsenal vann FA-cuptiteln 2002 bjöd Fredrik Ljungberg på klassiskt Arsenalmål när han punkterade finalen mot Chelsea med sitt 2-0-mål. Nu hoppas Källström, som satte en av straffarna i semifinalen mot Wigan, att han kan uträtta något liknande. 

– Självklart. Jag har spelat med ”Freddie” och han var en fantastisk spelare för landslaget och här i Arsenal är han så klart en legend. Om jag bara kan uträtta en bråkdel av vad han gjorde kommer jag att vara lycklig, säger Källström och fortsätter.

– Han gjorde många mål och saken med ”Freddie” är hans drivkraft: han är en vinnare. När de stora matcherna kom, när priserna skulle delas ut, var han alltid där, säger svensken. 

Lördagens final mot Hull spelas lördag klockan sex på Wembley Stadium. 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply