Inför: FC Barcelona – Valencia CF

Den tredje omgången av La Liga kickades igång igår och idag fortsätter omgångens matcher att rulla på och den hetaste matchen på lappen hittar vi på Camp Nou mellan FC Barcelona och Valencia. Valencia tappade senast 3-1 mot Deportivo la Coruña på Mestalla. Depor kämpade sig tillbaka och lyckades fixa en poäng. För Barcelona slutade det med en förlust i returmötet i Spanska Supercupen. Trots förlusten och Madrids galna offensiv i den första halvleken, reste man sig i den andra halvleken. Med en man mindre dessutom. Denna match har alla ingredienser för att bli en saftig sådan.

Valencia CF
Gäster på Camp Nou. Det brukar inte vara trevligt. Men nog kan man störa FC Barcelona. Fråga bara Real Madrid. Valencia kommer till matchen på Camp Nou med ett 3-3 resultat mot Deporitvo från förra omgången. Innan man fullständigt kollapsade på slutet mot Depor bjöd man hemmasupportrarna på en underbar offensiv fotboll. Hittills har man tagit en mycket stark poäng borta på Santiago Bernabué och det mesta talade för klubbens tre första poäng denna säsong mot nykomlingarna Depor. Icke.

Valencia har på sina två matcher hittills i La Liga inkasserat två poäng. Att försöka inkassera sin första trepoängare borta mot FC Barcelona på Camp Nou lär bli väldigt, väldigt, väldigt svårt. Valencias coach Pellegrino kunde ha fått en mjukare start på sin tid i Valencia. Bortamöte mot Madrid i första omgånge och Camp Nou två veckor senare, där vi är idag. Fernando Gago och Mathieu lär förmodligen missa matchen p.g.a. skador. En spelare som däremot saknats i Valencias startelva är Adil Rami. Spansk press räknar med att han finns med från start då Valencias försvar behöver bästa möjliga försvar mot Messi och gänget. Mathieu missar med största sannolikhet matchen och nyförvärvet från Lyon Aly Cissokho kan slängas in i hetluften direkt på Camp Nou av Pellegrino.

FC Barcelona
Barcelona har startat La Liga 2012/2013 utmärkt. Två raka segrar mot Real Sociedad och Osasuna ger klubben från Katalonien 6 poäng i tabellen. Desto tyngre gick det senast i Spanska Supercupen mot antagonisterna Real Madrid där det blev förlust med siffrorna 2-1 på Santiago Bernabué. En plus faktor för Blaugrana från den matchen var att spelarna jobbade kopiöst med att försöka komma tillbaka in i matchen och man lyckades delvis men inte resultatmässigt. Med en man mindre tog man över spelet i den andra halvleken och dominerade. En annan plusfaktor kan vara Leo Messis underbara frispark som inte ens Iker Casillas kunde rädda.

Men som sagt. I ligan har det gått mycket bra för Barcelona samtidigt som rivalen Real Madrid halkat efter rejält med bara två omgångar spelade. Inför matchen har Tito Vilanova sagt att spelarna har tagit förlusten mot Real Madrid på ett bra sätt och att grabbarna är fullständigt fokuserade på att studsa tillbaka direkt. På skadefronten för FC Barcelona hittar vi Carles Puyol och Dani Alves. Den sistnämnda tvingades kasta in handduken senast mot Real Madrid i sista sekund vilket tvingade Tito att röra om i backlinjen rejält bara minuter innan matchstart. Men brassens bekymmer med benet var inget allvarligt och spelaren kunde återvända till fullträning. Desto tyngre ser det ut för kaptenen, Carles Puyol, som bara tränat lite grann med resterande av truppen. Speltid för honom är inte att räkna med.