Ineffektivt Dortmund tappade poäng

Det skilde blott en poäng mellan Bundesliga-tvåan Borussia Dortmund och trean Schalke 04 inför tisdagens möte. Förvisso är jakten på ledaren Bayern München närmast lönlös – och kanske var det därför den där extra desperationen saknades på Signal Iduna Park i kväll.

Men det gulklädda hemmalaget inledde i ett hiskeligt tempo och hade med lite tur kunnat spräcka målnollan redan inom de första tio minuterna. Pressen avtog sedan en aning, men det var fortsatt Dortmund som var spelförande. Fastän matchen spelades med hög fart över hela planen, var det inte många målchanser som skapades.

Därför kom lagen ut till den andra halvleken med 0-0 att gå på. Det hade Schalke målvakten Ralf Färhmann att tacka för, som två gånger om hade kommit till undsättning vid bra lägen.

Borussia Dortmund skulle sedan fortsätta att rada upp målchanser, men fick ständigt se sig överlistat av en för dagen omutlig Färhmann. Samtidigt hade Schalke svårt att ens hålla bollen inom laget utan att bli av med den i tidigt skede.
   Sett till matchbilden var det därför förvånansvärt att matchen till slut slutade 0-0. Således utgör en poäng alltjämt differensen lagen emellan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply