IFK Göteborg tog tre viktiga poäng i Södertälje

Trots toppstrid och en derbyvinst i ryggen för gästerna var det ett ångestladdat möte. Det tungt skadedrabbade IFK Göteborg var tvungna att vinna för att hänga med i den allsvenska toppstriden. Syrianska däremot hade endast spelat ihop 10 poäng den här säsongen och låg sist inför matchen.

IFK Göteborg kom till start utan Robin Söder, som gjort mål sex allsvenska matcher i rad. Ersatte gjorde den 17-årige Gustav Engvall. På bänken fanns även Kjetil Waehler som skadade knät i sin comeback mot Häcken.

Blåvitts skadelista blev ännu längre när Mikael Dyrestam skadade baksidan av sitt lår i den 14:e minuten och fick bytas ut mot Ponuts Farnerud. Jakob Johansson gick då ner på mittbacksposition.

IFK syrde spelet och hade många chanser. Bästa chansen hade Lasse Vibe när han sköt över från nära håll. Syrianska hade svårt att komma till avslut på grund av att IFK var väldigt täta i sitt försvarsspel. Blåvitts nolla spräcktes i den 31:a minuten när Tobias Hysén enkelt kunde rulla in bollen efter att han frispelats av Gustav Engvall.

Den andra halvleken inleddes virrigt av båda lagen och detta öppnade upp ytor för Syrianska. IFK tog dock tag i spelet igen och i den 72:e minuten sprang Lasse Vibe förbi Dwayne Miller i Syrianskamålet och passade iskallt snett inåt bakåt till Pontus Farnerud som rullade in 2-0.

Syrianska fick avsluta matchen med tio man då Nahir Oyal sträckte sig i den 82:e minuten och kunde inte spela vidare. Syrianska hotade aldrigt riktigt i sista fjärdedelen av matchen och Blåvitt inkasserade tre viktiga poäng.