Idrottsvärlden hyllar Mandela

Nelson Mandela satt 27 år i fängelse eftersom han kämpade för alla människors lika värde och rättigheter. När han blev frisläppt 1990 valde han försoningens och fredens väg istället för hämndens. 1994 blev Mandela den förste svarta och den förste demokratiskt valde presidenten i Sydafrika.

Under torsdagen avled fredskämpen, 95 år gammal, i sitt hem i Johannesburg. Det dröjde inte länge förrän hyllningarna började strömma in från människor världen över. Här är några ledande idrottsstjärnor som hyllat Mandela på sociala medier.

– En av de största människorna någonsin. Må din själ vila i frid. Världens största kämpe, skrev den jamaicanska sprintern Usain Bolt på Twitter.

– RIP #NelsonMandela – den riktiga inspirationen, skrev Manchester United-försvararen Rio Ferdinand.

– RIP Nelson Mandela. Finns inga ord för att beskriva godheten du har tagit med dig till den här världen. Ledsen att se dig gå. Inspirerande, min enda hjälte någonsin, berättade Manchester City-försvararen Vincent Kompany.

– Vila i frid Nelson Mandela, du har varit en förebild för världen. Mina mest uppriktiga kondoleanser till familj och vänner, twittrade världsettan i tennis Rafael Nadal.

– Det är en stor förlust av en stor man, sade den förre holländske landslagsmannen och Chelsea-managern Ruud Gullit. Jag är så stolt att jag hade några tillfällen med dig. Tack Madiba. 

– Tack Madiba för ditt arv och ditt exempel. Du kommer alltid stanna med oss, var Real Madrid-stjärnan Cristiano Ronaldos hyllning till Mandela.

– Han var min hjälte, min vän, och också en kompanjon till mig i vår kamp för människorna och för världsfred, berättade den brasilianske legenden Pelé.

– När jag får frågan vem jag helst skulle vilja träffa? Jag skulle säga att jag redan mött honom, Nelson Mandela, en absolut ära. Vila i frid, twittrade den förre engelske landslagsmålvakten David James.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply