Ibrahimovic: ”Jag bryr mig inte om SD”

Samma dag som Expressen avslöjade att politiker inom SD sprungit runt med järnrör sänkte Zlatan Ibrahimovic England med fyra bollar. Ibrahimovic har alltid hållt sig borta från politiken och vill inte ha något med den att göra, men hans landslagskamrater var snabbt ute efter Englands-matchen och kritiserade SD.

– De är en massa smygrasister de där allihop, sade Mathias Ranegie efter matchen.

Även Pontus Wernbloom var ute och kritiserade partiet. Någon som inte gjorde det efter matchen var Ibrahimovic som inte hade någon lust att prata om politik. Men idag har svensken äntligen avslöjat sin syn på SD:s politik.

– Politiken är inget jag blandar mig i och jag har inte följt det på det sättet men vi lever i dag i 2012 och nu kommer 2013. Världen ser ut som den gör. Vi kommer från platser över hela världen. Alla har samlats och du har blandningar. Min mamma är kroat och min pappa är bosnier men jag föddes i Sverige. Det är en stor mix överallt. Det är så världen ser ut, det är bara acceptera det, flyta på och hänga med. Men vad de håller på mig har jag inte gett mig in i och det intresserar mig inte. Jag känner mig som svensk, jag är stolt över att vara svensk och jag försöker representera Sverige var jag än kommer i världen. Jag hoppas att jag gör det bra, på det sättet jag kan. Vad de säger kliar mig inte någonstans, säger Zlatan Ibrahimovic till Expressen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply