Hysén tvåmålsskytt när Sverige förlorade

En målrik och underhållande match. Så skulle man kunna summera den betydelselösa matchen mellan Sverige och Tyskland, placeringsmässigt sätt. Sverige spelade dock om seedning.

Matchen startade på samma sätt som deras förra match, fast tvärtom. Denna gång var det Sverige som tidigt tog taktpinnen och gjorde 1-0 efter sex minuter. Hysén sprang sig fri och tog emot en klasspassning av kvällens kapten, Sebastian Larsson. Hysén visade toppklass och satte dit ledningsmålet.

Sverige skulle fortsätta att trotsa oddsen och göra 2-0. Alexander Kacaniklic satte dit bollen kyligt bakom Tyskland-målvakten Manuel Neuer. Kim Källström stod för ännu en fin assist i detta VM-kval.

Hamrén och hans mannar såg ut att gå mot pausvila i en 2-0-ledning mot ett ett tredjeplacerat lag på världsrankingen.

En viss Mesut Özil förstörde dock det. Efter oflyt i Sverige-försvaret fick Özil bollen i ett kanonläge och satte distinkt in 2-1 med högerfoten.

Halvtid och ledning mot Tyskland. När domaren blåste igång andra halvlek blåste han även igång en början på en riktigt tung period för hemmalaget.

Mario Götze satte 2-2 i den 53:e, rätt i krysset. Väldigt välplacerat och otagbart för Johan Wiland.

Fyra minuter senare tog Tyskland ledningen genom Andre Schürrle. 3-2.

Samme Chelsea-spelare satte även dit punkteringen i matchen. 4-2 Tyskland efter 66 minuter spelade. Två kliniska avslut av yttern hade helt plötsligt gett Tyskland ett tvåmålsförsprång.

Dock fick han hjälp vid båda målen. Vid hans första var det Per Nilsson som passade fel och Tyskland ställde om. Vid det andra var det Nilssons mittbackskamrat Mikael Antonsson som spelade bort sig och Tyskland utnyttjade dessa lägen på allra bästa sätt.

Sveriges ljusglimt denna afton, Tobias Hysén, fick i den 69:e minuten på en riktig kanonvolley efter en blixtsnabb frispark av Sebastian Larsson. Vilken kväll för göteborgaren.

Den lilla värme som fanns innanför det stängda taket på Friends Arena skulle snabbt blåsa iväg när en viss Andre Schürrle satte dit spiken i kistan. I den 76:e minuten kom han från sin vänsterytter-position, tog ett steg inåt och skruvade in ett skott i bortre krysset. En ställd Wiland kollade bara på. Där visade han verkligen sin klass. Hattrick.

Matchen slutade i en 5-3 vinst i Tysklands favör.

Sverige kommer nu få möta antingen Portugal, Kroatien, Ukraina eller Grekland i play-off.