Hull uppflyttade till Premier League

Det skiljde bara en poäng mellan ligatvåorna Hull City och jagande Watford inför den sista omgången av npower Championship. En andraplats skulle innebära direkt uppflyttning till Premier League, vid en tredjeplats skulle ett ovisst playoff vänta.

Hull tog emot redan klara ligamästarna Cardiff City hemma på KC Stadium, medan Watford fick besök av Leeds United på Vicarage Road.

Samtidigt var det spännande i bottenstriden, där flera lag krigade för att undvika den tredje och sista nedflyttningsplatsen. Sammanlagt hade hela tretton lag något att spela för inför den sista omgången.

Hull hamnade i underläge mot Cardiff, men vände 0-1 till 2-1 inom loppet av fem minuter i andra halvlek. Cardiff kom dock tillbaka och kvitterade till 2-2 på straff i slutminuterna och då var det fortfarande tio minuter kvar i Watfords match.

Nervösa Hull-spelare stod tillsammans och bevittnade matchen på Vicarage Road, som stod 1-1 långt in i matchen. När Leeds tog ledningen med 2-1 var dock saken klar. Hull City spelar i Premier League nästa säsong.

Watford ställs nu mot Leicester (som tog sig vidare med stor dramatik) i playoff, medan Brighton och Crystal Palace möts i den andra semifinalen. Vinnarna från varje dubbelmöte drabbar samman i playoff-finalen på Wembley.

I den andra änden av tabellen var det en mörk dag för Peterborough, som blev nedflyttade till League One efter förlusten mot Crystal Palace. Wolverhampton och Bristol City blev också nedflyttade till tredjeligan.