Hulk lyckades få igång Zenit på bortaplan

Även på bortaplan lyckades Zenit köra över Spartak Moskva, med hela 4-2, under fredagskvällen.
Brasilianska Hulk gjorde det första målet för bortalaget.

Med vinsten kom Zenit upp till 37 poäng, fortsatt tvåa och tre poäng efter ledande CSKA Moskva som möter Anzhi denna söndag. Spartak var på sjunde plats med 29 poäng.

Zenit hade utestående föreställningar av de två stora värvningarna denna säsong. Den brasilianska landslagsstjärnan Hulk gjorde första målet efter 21:a minuten av första halvlek på ett skott utanför straffområdet som målvakten Malafeev inte lyckades fånga.
Belgiska mittfältaren Witsel gjorde också sitt i matchen och bidrog med två mål.

Zenit återvänder till fotbollsplanen den 8:e januari, mot Anzhi på Petrovsky Stadium. Laget kommer att vara väldigt fokuserade och inte ha öppna träningar på grund av det som hände i matchen mot Dynamo Moskva, när motståndarmålvakten Anton Shunin drabbades av explosionen av en ”gasbomb” som kastades på planen av fansen.