Holmbergs fem hetaste matcher

bet365

En ny helg är här och det innebär förstås nya fotbollsmatcher. Den här gången har vi fem riktigt heta matcher som jag valt att skriva om. Lyckligtvis är alla på olika tider, så man hinner se alla fem om man vill göra det. Det ser ut att bli ännu en helg med underhållande fotboll från de stora ligorna ute i Europa.

Manchester City – Arsenal, lördag 13:45

Premier League-helgen sparkas igång med ett laddat toppmöte. Arsenal leder ligan med fem poäng och kan göra ett rejält ryck i tabelltoppen om de lyckas vinna här. Gunners kom dock hem från Neapel på torsdag morgon efter Champions League-förlusten mot Napoli och har fått väldigt lite tid till vila plus mycket resande. City vilade däremot flera nyckelspelare men lyckades ändå vinna borta mot Bayern München i tisdags. Det i kombination med att City har förkrossande 29-2 i målskillnad och sju raka vinster på Etihad i ligaspelet under hösten gör att de får gälla som favoriter här. Arsenal har visserligen gjort flest bortamål och släppt in minst den här hösten, men den korta återhämtningstiden och Citys makalösa hemmafacit i höst gör att jag har svårt att se annat än en hemmaseger. Men det är sannerligen upplagt för en riktigt underhållande match.

Barcelona – Villarreal, lördag 20:00

Barcelona återvänder till Camp Nou efter den magnifika showen mot Celtic i onsdags där Neymar gjorde hattrick och laget vann med hela 6-1 för att säkra förstaplatsen i sin CL-grupp. I ligan toppar katalanerna tabellen på 40 poäng tillsammans med Atlético Madrid. Nykomlingarna Villarreal har spelat en positiv fotboll och ligger just nu på en respektingivande femteplats i La Liga, tolv poäng efter Barça. Senast spelade de 2-2 mot Elche i Copa del Rey. Här tror jag dock att den gula ubåten får det tufft. Barcelona har vunnit alla hemmamatcher i ligan den här säsongen och får gälla som favoriter i de flesta matcherna. En liten skrällvarning för Villarreal vill jag dock lämna, de har en liten chans att få med sig ett resultat från Camp Nou. Speciellt nu när Lionel Messi, en av världens bästa spelare, är skadad.

Tottenham – Liverpool, söndag 17:00

Ännu ett toppmöte i den engelska ligan i helgen. Sjätteplacerade Tottenham kan kliva upp på lika många poäng som tvåorna Liverpool, men då krävs det seger hemma på White Hart Lane. I torsdags vann Spurs med 4-1 i Europa League mot ryska Anzhi och då gjorde Roberto Soldado hattrick. Det kan bli vändpunkten för spanjoren, som haft det trögt med målskyttet i övrigt. Liverpool kommer till London fulla med självförtroende efter två storsegrar mot Norwich och West Ham hemma på Anfield. Luis Suaréz gjorde sex mål på de två matcherna och är nu uppe i 15 – på tio matcher! Men till den här matchen saknar gästerna både Steven Gerrard och Daniel Sturridge, vilket försvårar situationen avsevärt. Dessutom har Liverpool bara tagit två poäng på deras fyra senaste bortamatcher, därför får Tottenham bära favoritskapet. 

Napoli – Inter, söndag 20:45

Walter Mazzarri återvänder till San Paolo-stadion efter att ha spenderat fyra år som manager för Napoli 2009-2013, innan han i somras valde att ta över som tränare för Inter. Det lär bli ett kärt återseende för Mazzarri, som ledde Neapel-klubben till en andraplats i Serie A förra säsongen. Hans lag kommer till matchen med sex raka utan förlust; förra helgen blev det 3-3 i en underhållande match mot Parma. Napoli var igång i veckan när de besegrade Arsenal med 2-0 i Champions League, men trots tolv poäng på sex matcher lyckades Rafael Benitez inte ta sitt lag vidare till slutspel. Ett mål till hade krävts för att passera Arsenal i gruppen. Nu gick istället Dortmund och engelsmännen vidare tack vare bättre målskillnad i inbördes möten mot Napoli. Just nu skiljer det fyra poäng mellan lagen till Napolis fördel – Inter ligger fyra på 28 poäng och Napoli ligger trea på 32 poäng. Jag lägger min röst på hemmalaget här.

Milan – Roma, måndag 20:45

Jag vet, måndag tillhör inte helgen. Men den här matchen är så het att den får vara med ändå. Milan har haft det väldigt jobbigt i ligaspelet under hösten och ligger just nu bara nia i Serie A – hela 22 poäng efter serieledande Juventus. Tränaren Massimiliano Allegri har dock fått behålla jobbet hittills och i onsdags tog han klubben vidare till Champions League-slutspel tack vare 0-0 hemma mot Ajax. Roma har gått obesegrade genom de 15 första omgångarna i Serie A – de började med tio vinster, sedan blev det fyra kryss när Totti var skadad, men senast kom en ytterst nödvändig 2-1-seger hemma mot Fiorentina för att hålla jämna steg med Juventus i toppen. Båda lagen är obesegrade i de sex senaste matcherna, men det känns som att Milans svit kommer brytas nu. Roma går i alla fall in i matchen som favoriter.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply