Holland vände och vann

Då var det dags för den andra omgången av grupp B. Australien var i princip piskat att vinna för att ha fortsatt chans på avancemang. Holland däremot kom ifrån en övertygande 5-1-seger mot Spanien. De regerande VM-finalisterna var i rejäl brygga men lyckades reda ut det hela och vann med 3-2.

Matchen inleddes lite trevande men på bara två minuter skulle det ändras rejält. I den 20:e minuten visade Arjen Robben prov på sin otroliga snabbhet när han sprang igenom och placerade in bollen vid den bortre stolpen. Men bara minuter senare så skulle Australien replikera. Och vilken replikering det var. Storstjärnan Tim Cahill mötte ett långt inlägg med en helt fantastisk vänstervolley och bollen gick via ribban och in i mål. Turneringens hittils absolut snyggaste mål.

Efter målet fortsatte Australien att attackera och man hade bud på flera mål. Lagen går till pausvila med ställningen 1-1 och matchbilden var nog inte vad någon hade förväntat sig.

I den 53:e minuten fick Australien en drömchans att ta ledningen när man tilldelades en straff efter att bollen tagit på Janmaats utsträckta arm. Crystal Palace-mittfältaren Mile Jedinak gjorde inget misstag från elva meter och det var 2-1 för australiensarna. Men återigen skulle en replikering inte dröja. Bara minuter efteråt dunkade Robin van Persie upp bollen i nättaket och det var 2-2 på resultattavlan.

I den 68:e minuten fullbordade holländarna vändningen när inbytte Memphis Depay tryckte in 2-3 från långt avstånd. Riktigt svagt målvaktingripande i den situationen. Samme Depay som även spelade fram van Persie till kvitteringen. Ett riktigt bra inhopp av den VM-debuterande 20-åringen.

Efter målet gick luften ur Australien. Om något, så var det Holland som var närmast att utöka ledningen. Louis van Gaals mannar går därmed upp på 6 poäng och det ska mycket till för att man inte ska nå åttondelsfinal.