Holland tog en bekväm seger mot Wales

Holland inleder sitt VM-spel på fredag nästa vecka när man ställs mot Spanien. På onsdagskvällen genrepade man inför VM och tog då emot Wales hemma på Amsterdam Arena. För Wales saknades både Gareth Bale och Aaron Ramsey, medan Klaas-Jan Huntelaar återigen fick starta på bänken för Holland.

Domare Bülent Yildirim blåste igång matchen klockan 20.30 på onsdagen och hemmalaget sågs som stora favoriter. Under första halvan av första halvleken hade däremot Holland svårt att komma igenom Wales försvar och det blev mest bollrullande runt mittplan. Missnöjet bland publiken växte, men i den 24:e minuten kom den första stora målchansen när Arjen Robben, assisterad av Wesley Sneijder, fintade ner målvakten och avlossade skottet. Bollen tog dock på en framstörtande försvarare och avslutet resulterade i en hörna.

Holland fortsatte trycka på och bara åtta minuter senare kom ledningsmålet. Robin van Persie kom förbi på vänsterkanten och fick till ett hårt skott rakt på Wales-målvakten Hennessey, som i sin tur inte kunde greppa bollen. Returen gick istället rakt ut i straffområdet och en välplacerad Arjen Robben kunde trycka in 1-0 för hemmalaget, ett resultat som stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken kunde vi snabbt se vilket lag som ägde matchen. Holland höll i boll och försökte gång på gång med den snabba, raka bollen i sista tredjedelen. Det skulle dock dröja innan man verkligen kom igenom och fick resultat.

Klockan hade nämligen passerat 75 minuter när Jeremain Lens slog in 2-0 och därmed gjorde sitt åttonde landslagsmål efter assist av Arjen Robben, som i sin tur hade blivit magnifikt serverad av Wesley Sneijder.

Bara minuten senare byttes Klaas-Jan Huntelaar in till publikens stora förtjusning. Huntelaar fick dock inte särskilt mycket att jobba på och matchen slutade 2-0. När slutsignalen ljöd kunde vi konstatera att Holland hade vunnit bekvämt och att Wales aldrig riktigt var något större hot, något man kan se på skottstatistiken, 11-1 till hemmalaget.