Henke Larsson kan hamna i nykomlingarna

Henrik Larsson har haft en fin fotbollskarriär bakom sig. När han på senare år bestämt sig för att omskola sig till tränare, blev det i Landskrona mellan 2009 och 2012.

Nu är han aktuell för att ta över nykomligarna Falkenberg som rustar upp sig inför den kommande allsvenska säsongen. Tränaren Hans Eklund som tog Falkenberg till Allsvenskan har nyligen lämnat laget för att ta över Kalmar FF efter Nanne Bergstrand. 

Falkenberg skulle inte tacka nej till att ha Henke på posten.

– Det är så klart jättebra om det kan bli så. Men han är en av flera vi haft kontakt med, säger FFF:s ordförande Lars-Eric Nilsson.

– Vi har träffat ”Henke”, men mycket längre än så har det inte kommit. Vi håller på och diskuterar. Vi tycker att han passar in i profilen, och har de vi vill ha. Där ligger grunden.

Måste bli klart inom ett par dagar

– Vi har sagt att vi vill ha det klart innan månadsskiftet. Det kan ta ett par dagar, men inte längre än en vecka.

Det finns dock fler alternativ än Henrik Larsson.

– Vi har gått igenom rätt så många namn, men jag kan inte gå in på exakt hur många. Sedan har vi tagit ut ett antal namn och träffat dessa.

Falkenberg har förutom Hans Eklund, tappat fler viktiga kuggar. Spelarna Victor Sköld har lämnat för Åtvidaberg, och Niclas Eliasson har lämnat för AIK.



You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365