Hemmakross gav Dortmund tre poäng

Borussia Dortmund mötte Eintracht Frankfurt i veckan i den tyska cupen. Matchen spelades i Frankfurt och Dortmund vann med 1-0 som därmed innebar avancemang. Lagen skulle mötas även under lördagen i Bundesliga, men nu var Dortmund hemmalag. Det syntes även en klar klasskillnad när Dortmund körde över gästerna och slutresultatet skrevs till 4-0.

Det var den hypersnabba Pierre-Emerick Aubameyang som styrde showen tillsammans med Henrikh Mkhitaryan under eftermiddagen. Aubameyang gjorde både 1-0 och 2-0 i den 10e respektive 20e minuten. Redan då märkte man att det var en sådan dag där allt gick Dortmunds väg.

Robert Lewandowski punkterade matchen fullständigt när han konverterade en straff bara drygt en minut efter halvtidsvilan. Nyförvärvet från Partizan Belgrad, Milos Jojic debuterade och gjorde även 4-0, då hade han inte ens varit inne i en minut.

Matchens sista 20 minuter var bara en transportsträcka till slutsignalen. Segern innebär att Dortmund rycker ifrån Schalke i kampen om en direktkvalificeringsplats till Champions League. Fem poäng skiljer lagen, men Schalke har en match mindre spelad.