Heltysk final på Wembley efter ny Bayernseger

Inför kvällens omtalade Champions League-semifinal mellan Barcelona och Bayern München så fanns det, trots tyskarna övertygande 4-0-seger hemma på Allianz Arena, hopp för katalanerna. Man talade om klubbens tidigare stordåd hemma på Camp Nou, som bland annat året 1994 då man besegrade Manchester United med just fyra mål mot noll – men en sådan afton blev inte denna.

Barcelona försökte rulla runt och pressa de tyska gästerna så gott som man kunde, men utbetalningen av detta var lika med noll. Utan den lårskadade Lionel Messi, så lyckades man aldrig komma till avslut och man fick istället rulla runt på ett förtvivlat och lönlöst manér utanför Manuel Neuers straffområde. Tyskarna å andra sidan, kunde bekvämt utnyttja samma typ av aggressiva och snabba omställningar som i tidigare storseger hemma i München.

Till slut tröttnade man på att vänta på ett mål och i början av den andra halvleken valde tyskarna att ta saken i egna händer. På en klassisk Bayern München-omställning i den 48:e matchminuten lyckades Arjen Robben skära sig in i spanjorernas straffområde och kunde utan några som helst problem lirka in matchens första kasse bakom en förvånad Victor Valdes.

Men till slut skulle även en Barca-spelare få näta, dock i fel mål. Från en läcker passning in i straffområdet av Franck Ribery lyckades en olycklig Gerard Piqué stöta in bollen i eget nät; men i denna tidpunkt av matchen var skadan redan skedd för länge sedan.
Att Thomas Müller sedan petade in ett tredje mål för kvällen i den 76:e matchminuten blev bara ett flex för de rödklädda, som redan innan detta var klara för en final.

Finalen mellan Borussia Dortmund och Bayern München ska spelas den 25 maj på Wembley i London, och kommer att bli den första heltyska Champions League-final sedan år 1980, då Eintracht Frankfurt besegrade VfL 1900 Borussia Mönchengladbach i den dåvarande Uefacupen.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply