Helsingborg vände och rycker i toppen

Hemmalaget tog initiativet om matchen inledningsvis och skapade en handfull chanser. Och i den 22:e matchminuten vände Robin Söder bort hans namne Robin Simovic och skruvade bollen upp i högra krysset. Målet betydde att han nu har gjort mål i fem matcher i rad.

IFK fortsatte och trumma på och när allsvenske debutanten Lasse Vibe sprang förbi Loret Sadiku och enkelt kunde passa Tobias Hysén, som ännu enklare kunde rulla in bollen i ett öppet mål. 2-0-målet var Hyséns åttonde mål denna säsongen.

Göteborg fortsatte att skapa chanser, trillade boll och skulle haft 3-0 men en felaktig offsideavblåsning gjorde att resultatet var orört.

Istället för 3-0 blev det 2-1, efter en markingensmiss från IFK-försvaret på en hörna, kunde Sadiku efter lite flipperspel i straffområdet klacka in bollen i maskorna.

Endast några fåtal minuter senare bombar David Accam in 2-2, efter ett riktigt skolboksexempel till anfall.

Sju minuter in i andra halvleken drog Mathias Lindström till med en halvvolley som dök precis under ribban, ännu ett drömmål. Lindström hade inte gjort mål sedan han satte rekordet i början av säsongen, när han gjorde mål i sex raka matcher.

Göteborg tryckte på för kvittering, samtidigt som flertalet byten kom innan den 70:e minuten vilket skulle öka farten i spelet igen, i den tropiska värmen i Göteborg.

Accam punkterade i stället matchen på övertid med ett skott mellan bena på John Alvbåge.

IFK Göteborgs helvetesvecka fortsätter, efter att åkt ut i Europa League tidigare i veckan. Helsingborg IF rycker i och med att det andra skånelaget tappade poäng mot Gefle. Nu är det fem poäng upp till serieledarana HIF för Malmö FF.