bet365

Helsingborg till final efter vinst i derbyt

bet365

Två rivaler med olika formkurvor ställdes under torsdagen mot varandra på ett soligt Swedbank Stadion. En match som något oväntat vanns av det mer formsvaga laget Helsingborg efter mål av Abdul Khalili och David Accam. 

Malmö inledde den första halvleken bäst och hade också matchens första läge efter att Emil Forsberg träffat stolpen med en fin halvvolley-träff. 

Helsingborg var dock inte ofarliga och straffade ofta ett väldigt offensivt hemmalag med ett snabbt omställningsspel. 

Det var också Helsingborg som skulle ta ledningen efter att duktige Abdul Khalili skruvat in bollen utanför Malmös straffområde. 

Den andra halvleken blev väldigt intensiv och innehöll även en hel del känslor. Något som bland annat ledde till att Helsingborgs Loret Sadiku visades ut efter 70 minuter. 

Malmö var fortsatt farligast chansmässigt och skapade i början av halvleken två fina lägen genom Emil Forsberg och Simon Thern. 

Men det var inte serieledande Malmö som skulle få sista ordet utan i matchens sista minuter kunde David Accam punktera matchen med ett fantastiskt solomål. 

Nu väntar en final mellan Helsingborg och Elfsborg, som i sin semifinal slog ut Sirius. En final där det inte bara står en titel på spel, utan segraren får också chansen att kvala till Europa League senare under säsongen. 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365