Helsingborg slog Åtvidaberg med 3-0 på Olympia

Två mittenlag möttes idag på Olympia, nämligen Helsingborg mot Åtvidaberg. Det var bortalaget som inledde bäst och var pigga i matchinledningen, men efter tio minuter tog Helsingborg över spelet och rullade ut Åtvidaberg med fina kombinationer och mycket avslut utanför straffområdet mot målvakten Henrik Gustavsson. Helsingborg lyckades efter knappt en halvtimme utnyttja sitt spelövertag till ett ledningsmål, men det var inte efter en upprullning som målet tillkom på utan det var efter en bra slagen hörna av Christoffer Andersson som Walid Atta nickade in efter att ha lyckats hålla bort försvaren bra.

Trots ledningsmålet var inte Åtvidaberg ofarliga, på en frispark fick Kristian Bergström till en fin träff som blev till ett fint inlägg som vänsterbacken Jesper Arvidsson nickade tätt utanför bortre stolpen. Trots detta var det Helsingborg som skapade flest målchanser och Walid Atta var nära att göra sitt andra mål när han fick till ännu en nick mot mål, men den chansen avvärjdes på mållinjen av en bortalagsförsvarare. 1-0 var resultatet i halvtid på Olympia.

Helsingborg inledde den andra halvleken med spelövertaget på sin sida, men inte lika dominerande som under de sista 35 minuterna av första halvlek. Mitt under spelövertaget etablerade Åtvidaberg ett långt anfall som blev till en tilltrasslad situation i Helsingborgs straffområde som resulterade i ett ribbskott utav Daniel Hallingström och returen nickades utanför, nära men inte tillräckligt för östgötarna. Men Åtvidaberg var för ineffektiva under de stundarna man satte press på Helsingborg.

Efter en timmes spel byttes Álvaro Santos in för Helsingborg och åtta minuter senare dödade han Åtvidabergs segerplaner när han toklurade Åtvidabergsförsvaren och satte 2-0 målet på ett snyggt sätt. Efter detta syntes frustrationen för Åtvidaberg, inte minst från Viktor Prodell som byttes ut med åtta minuter kvar av matchen efter att ha gått mållös för nioende matchen i rad och under matchen lyckades han dessutom dra på sig en varning.

Helsinborg hann med att defenitivt punktera matchen när Nikola Djurdjic blev frispelad och rundade Åtvidabergsmålvakten Henrik Gustavsson och satte enkelt 3-0 för Helsingborg. Det var nära att bli 4-0 på övertid då Christoffer Andersson fick till en bra frispark som tidigare nämnde Gustavsson gjorde en bra räddning på. Matchen slutade med en 3-0 seger för skåningarna som nu får gå in med en positiv känsla in i Europa League-matchen mot Twente på torsdag.