Helsingborg krossade Häcken fullständigt

Helsingborg gjorde en magnifik insats under måndagskvällen på Olympia där Häcken stod för motståndet. Man kontrollerade händelserna fantastiskt bra, var stabila bakåt och förde spelet. Det gav ett ledningsmål först efter knappa halvtimmen när Mattias Lindström kyligt passade in till Robin Simovic som bara stötte in 1-0 för HIF.

Häcken hade en bra period under den första kvarten i andra halvlek. Men då reste sig Helsingborg och gjorde 2-0 genom Loret Sadiku på en hörna slagen av Erlend Hanstveit från höger. Då föll Häcken ihop och Helsingborg sprudlade av självförtroende. 3-0 kom av Simovic, 4-0 kom av David Accam och 5-0 kom av inhopparen Álvaro Santos.

Det blev en ordentlig utklassning som Helsingborg gav Häcken och serieledarna är återigen Helsingborg sedan Göteborg tillfälligt tagit hand om den. En imponerande insats av Helsingborg samtidigt som Häcken var ganska uddlösa den här matchen.

Häckens kräftgång fortsätter och man ligger på en nionde plats i tabellen.