Hattrick av Pazzini mot Bologna

Det var två lag som åkte på en inledande förlust, som drabbades samman på lördagen. Tyngst var det för storklubben Milan som förlorade hemma på San Siro mot Sampdoria med uddamålet, men kanske lossnade det idag för den italienska storklubben, när Bologna besegrades på bortaplan.

Det var Milan som tog tag i spelet direkt och efter kvarten spelats fixade Giampaolo Pazzini straff, när Bologna-försvararen tvingades dra ner anfallaren i straffområdet. Straffen tog Pazzini själv hand om, och han skickade in den distinkt till höger om Bolognas målvakt. Bologna käkade sig sedan in i matchen allt mer, där Diamanti var huvudaktören som skapade mycket problem för Milans försvar.

Efter 40 minuters spel drog Nocerino klantingt ner just Diamanti, som föll och tilldömdes straff. Diamanti, som själv tar hand om straffen, dunkade in den i Abbiatis vänstra kryss. En tung smäll för Milan, när Montolivo dessutom böts ut med skadebekymmer och ersattes av nyförvärvet Nigel De Jong.

I den andra halvleken stod sen matchen och vägde, där Nocerino och Boateng hade fina lägen för Milan. Men även Bologna var framme och hotade ett par gånger, i en match som stundtals var mycket jämn. Men med kvarten kvar tog Milan ledningen igen. Ett inlägg från vänsterbacken Antonini touchades rak upp i luften av en Bologna-försvarare. Bologna-målvakten försökte att ta ner bollen, men tappade den när han trycktes till av en egen försvarare. Bollen hamnade mitt framför Giampaolo Pazzinis fötter, som tröck in bollen i nätmaskorna.

Det var dock inte slut där, för med fem minuter kvar av matchen spelades bollen snett bakåt till Nocerino. Mittfältaren tryckte till med en passning, rakt fram mot Pazzini som står mitt framför mål. Måltjuven styde läckert in bollen, med ryggen mot målet, till vänster om målvakten och anfallarens hattrick var ett faktum. Milan försvarade sen matchresultatet och vann med 1-3.

Nyförvärvet Nigel de Jong gjorde dessutom en stabil insats för Milan, när han böts in i slutet av den första halvleken. Bojan Krkic böts även han in i den andra halvleken och fick lite speltid, precis som M’Baye Niang som kom in i slutskedet.