Hannover sänkte HIF med fem sekunder kvar

Helsingborg kom till spel med samma startelva som spelade 2-2 hemma i senaste gruppspelsmatchen mot Twente och väntades spela med samm taktik också, att försvara sig lågt och kontra på bortalaget som den här gången var Hannover från tyska Bundesliga.

Det var tyskarna som startade bäst och kunde de flesta anfall spela sig förbi HIF-mittfältet vilket ledde många farliga chanser, främst genom Hannovers vassa inläggsspel där HIF inte hade kontroll till en början. Det var så tyskarnas ledningsmål kom till när Szabolcs Huszti slog en bra hörna där en omarkerad Mame Biram Diouf kunde nicka in 0-1 som firades med mellan 3000 och 4000 jublande tyska fans.

Ledningsmålet ledde till att Helsingborg försökte ta sig längre upp i banan vilket ledde till att Hannover kunde utnyttja det kontringsspelet som man är väldigt bra på och två HIF-backar lämnades ofta ensamma hemma när framförallt Walid Atta blev rättså offensiv från sin mittbacksposition. Dock löste HIF det bra trots allt med lite flyt och bra målvaktsspel från Pär Hansson. Man märkte klart att Hannover är ett svängigt lag att möta eftersom de inte var helt 100 hemma då man saknar de två ordinare mittbackarna vilket leder till att den normala tryggheten i backlinjen inte är som den ska.

Men Hannover spelade stabilt när Helsingborg väl kom upp i anfallen, men med lite flyt hade kvitteringen kunnat sitta när Nikola Djurdjic fick en bra träff på en hörna från Jere Uronen, men bollen smet tätt utanför efter att ha nuddat en Hannover-spelare. Första halvlek slutade med uddamålsledning för tyskarna.

Andra halvleken var till en början inte en halvlek som gick till historien där Hannover verkade vilja spela av matchen samtidigt som Helsingborg ville framåt men hade svårt att ta sig förbi det tyska mittfältet. Man fortsatte i vissa stunder att tappa boll på farliga ställen vilket bjöd bortalaget på farliga kontringsmöjligheter. Men skåningarna kom in i matchen bra började pressa Hannover ordentligt efter 70 minuter när man skapade en fin chans där man först fick ett 3 mot 2 läge där inbytte David Accam släppte bollen till Nikola Djurdjic som sköt på täckande Hannover-försvarare och därefter sköt Alvaro Santos på Alejandro Bedoya och då kom bollen på målvakten Ron-Robert Zielers ben vilket han inte var medveten om.

Snön börjar falla på Olympia denna kväll och Helsingborg hade svårt att skapa megafarliga chanser på Hannover som spelade ett stabilt försvarsspel där backarna inte gick bort sig utan de låg rätt nästan hela tiden och då fanns det inte så mycket ytor över för Helsingborgsspelarna. Dock skulle HIF lyckas ordna en kvitteringen på slutet när Alejandro Bedoya slog en fin boll till Mattias Lindström som nickade fram bollen till Alvaro Santos som lyfte bollen i stolpen men nickade in returen och efter 91 minuter hade skåningarna kvitterat Hannovers ledning.

Olycktligt för Helsingborg så tog Hannover åter ledningen med endast fem sekunder kvar av tilläggstiden när Didier Ya Konan tryckte in målet och en tung förlust var ett faktum för Helsingborg som såg ut att få med sig en poäng från den här matchen. Väldigt tråkigt för en av Sveriges två representanter i Europa League. Nu har HIF en poäng fixad på de tre inledande matcherna och det ser väldigt tungt ut i fortsättningen för Helsingborg.