Hannover kämpar om nyckelspelare

Hannover 96:s ordförande, Martin Kind, har bett klubbens eftertraktade nyckelspelare, Mame Biram Diouf, att stanna i klubben efter säsongen, skriver tyska Kicker Sportmagazin på måndagen.

Senegalesens kontrakt tar slut i sommar, samtidigt som klubben har haft problem med att komma överens med spelarens agent, Jim Solbakken. Dansken menar på att han vill hitta en ny klubb åt 26-åringen under januari månad och att det dessutom redan finns klubbar som är redo att värva 26-åringen.

Kind å andra sidan, har fört flera dialoger med anfallaren om att förlänga hans kontrakt.

– Jag kommer alltid att prata med spelaren angående deras framtid, inte med agenterna agenter, sade ordföranden till tidningen och fortsatte:

– Mame Biram Diouf är på väg att hitta tillbaka till sin storform. Jag hoppas därför att vi lyckas få honom tillräckligt motiverad igen och att diskutera ett nytt kontrakt skulle i nuläget vara optimalt.

Diouf har gjort fem mål på 13 omgånger för sitt Hannover 96 denna säsong och har under åren utvecklats till en av klubbens viktigaste pjäser.

– Faktum är att det finns tre klubbar som har visat intresse och är beredda att snappa åt sig Mame direkt efter att hans kontrakt tar slut, hävdade agent Solbakken.

Den forne Manchester United-anfallaren har varit kopplad till en rad olika klubbar under hösten och vintern, där Premier League-lagen Cardiff och Stoke visat störst intresse.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply