Hannover dödade Greuther Fürths sista chans

Greuther Fürth har inte haft någon kanonsäsong i Bundesliga. Inför dagens möte med Hannover hade man endast tagit 18 poäng, men en liten, liten chans fanns det. Med idel segrar i resten av matcherna fanns det en liten strimma hopp om ett nytt kontrakt. Men så blev det inte, Hannover segrade med 2-3 trots den svensbekantes Djurdjic två mål.

Greuther ställde upp med ett ungt lag; Park, Klaus, Greib var alla fenomenala under matchens inledning. Man skapade kaos i bortaförsvaret men den kliniska foten fanns inte där. Hannover tog förvånansvärt ledningen efter 36 minuter då Ya Konan kom loss på högerkanten innan han spelade in till Abdellaoue som hade öppet mål och stänkte dit bollen. Bara minuter efter hann svensbekanten Nikola Djurdjic snurrade bort Haggui innan han sköt in kvitteringen bakom Zieler.

Det dröjde 26 minuter in i andra halvlek innan nästa mål kom. Andre Hoffmann kom högst på en hörna och smällde in lagets 18e mål på fasta situationer under säsongen, överlägset mest i Bundesliga. Djurdjic kunde kvittera igen, tolv minuter senare, men Sergio Pinto avgjorde matchen ett par minuter senare när han bredsidade in bollen efter en dålig rensning av hemmaförsvaret.

Det blev en oförtjänt seger för Hannover som nu har förlorat 11 matcher av 16 möjliga på bortaplan, men Greuther kunde inte utnyttja Hannovers usla bortaform.