Makalös upphämtning av Sochaux från 0-3 mot Lille

Två lag med helt olika förutsättningar möttes i norra Frankrike i Ligue 1. Lille tog emot Sochaux, hemmalaget kämpar för en CL-plats samtidigt som bortalaget slåss för sin existens i högstaligan. Och vilken match det blev, vi fick se en 0-3-upphämtning av Sochaux i den andra halvleken.

Lille tog tag om matchen direkt. Dmitri Payet styrde trådarna på ett fint sätt bakom en, för evigt, djupledslöpande Salomon Kalou. Samme man, Kalou, gjorde 1-0 efter 25 minuter då Rodelin och Payet kombinerade innan man satte Kalou fri som skar in, för att sedan skjuta in bollen bakom Pouplin. Man skapade enormt mycket innan vilan, Martin hade en frispark i ribban och man hade ett mål bortdömt för offside. Kalou han dock sätta tvåan innan paus för Lille. Han snappade upp Carlaos svaga rensing och gjorde inga misstag.

Hemmalaget trodde att man hade vunnit tre minuter in efter pausen. Rodelin sköt ett skott som ändrade rikting på försvararna för att sedan hamna hos Basa som enkelt kunde nicka in 3-0. Men direkt efter målet satte Sochaux fart, Bakambu och Sio var väldigt livliga och skapade oro i försvaret.

Utdelning fick man med 10 minuter kvar då Kante sprang ifrån sin gubbe på en frispark för att sedan nicka in reduceringen. Bara några minuter senare var det dags igen. Vincent Nogueira slog en frispark in bakom Elana som inte övertygade varken nu eller ett par minuter senare när samme man, Nogueira, slog en ny frispark som Elana misstolkade och lät gå in. Sochaux vände alltså 0-3 till 3-3 på åtta minuter inklusive två frisparksmål.

En fantasstisk upphämtning av de gule från Sochaux, men man får fortsätta tillbringa tid precis under nedflyttningsstrecket när slutspurten börjar.