Hammers vann på St. James´ Park

Newcastle – West Ham är på förhand en match mellan två lag vars spelare representerat motståndarlaget. Demba Ba och Pardew har varit i West Ham, medan Carroll och Nolan var en sylvass duo i Newcastle. Kriget om Europa League-platserna gör inte matchen ointressantare.

West Ham med Carroll och Nolan i spetsen började matchen bäst med en frisk offensiv. Inlägg slogs vilt från Jarvis och Benayoun som både försökte nå Carroll i boxen. I den 38:e minuten fick West Ham utdelning, då Kevin Nolan vinklade in bollen efter ett lågt inspel från Joey O´Brien.

Newcastle startade den andra halvleken bäst och jagade länge en kvittering. Pardews mannar lyckades dock inte ta sig igenom Hammers-försvaret och fastnade ofta precis utanför straffområdet. West Ham lyckades likt Newcstle inte skapa några hetare chanser och stannade helt enkelt vid Nolans mål.

Pardew hade sedan tidigare hamnat i ett jobbigt läge, då han fick göra två av tre byten i den första halvleken och hade på så sätt svårt att få in spetskompetens i slutet av matchen. West Hams finske målvakt Jussi Jääskäläinen höll än en gång tätt och slutresultatet spikades till 0-1.