Hammarby tog andra raka segern

Hammarby tog andra segern i följd när man tog emot årets succélag, Husqvarna FF, inför 11936 åskådare på Tele2 Arena.

Det skulle inte dröja länge innan publiken fick anledning att jubla. I den 16:e matchminuten var Fredrik Torsteinbö framme och knoppade in bollen från nära håll efter en lyftning av Israelsson. Strax därefter tilldelades Husqvarna en straff sedan Stefan Batan använt armarna. Robin Cederberg satte den efterföljande straffen och det var 1-1, trots att han tvingades att slå den två gånger.

Bajen skulle dock gå till pausvila med ledning sedan Kennedy Bakircioglu gjort 2-1 i den 34:e minuten med ett skott utifrån som tog på en Husqvarna-spelare innan den hittade nätet.

Det skulle dröja innan ett mål till föll. Men när det kom var det vackert. Pablo-Pinones Arce punkterade matchen med en riktig pärla.

3-1 blev slutresultatet och det för Hammarby upp på kvalplats. 5 poäng bakom serieledande GIF Sundsvall.