Hamburg knep alla poäng mot Leverkusen

Det var många målchanser och två riktigt bra målvakter i matchen mellan Hamburg och Leverkusen. Ett sent avgörande gav dock HSV tre mycket viktiga poäng.

Matchen hettade också till direkt. Redan fyra minuter in i matchen tog hemmalaget ledningen. Hakan Calhanoglu väggspelade med Rafael Van der Vaart innan han klippte till någon meter utanför straffområdet. Skottet var väl placerat och Leno kunde inte göra någonting. 1-0 till Hamburg tidigt i matchen. Men Leverkusen jagade kvittering direkt. Endast två minuter efter målet fick Adler sträcka ut ordentligt och i den 35:e minuter så gjorde han ännu en jätteräddning. Son nickade, och Adler reflexräddade mycket fint. Hemmalaget hade också några lägen på tilläggstid, men 1-0 stod sig till pausvilan.

Bayer Leverkusen fortsatte jaga kvitteringen men hade svårt att få in bollen och istället hann Hamburg träffa ribban och få två riktigt bra lägen avvärjda av Leno. Men i den 58:e minuten fick bortalaget in kvittering. Julian Brandt sköt mitt på Adler men bollen fick en konstig knorr, vilket gjorde att HSV-målvakten tappade in bollen. Nu var det match igen. Båda lagen hade många bra lägen efter målet. Djourou var nära på frispark och Son var återigen nära ett mål, men hemmalagets målvakt räddade igen. Med endast åtta minuter kvar, i den 82:a minuten, kom dock ledningsmålet för hemmalaget. Dennis Diekmeier slog ett inlägg på Westermann som med en snygg högervolley tryckte upp bollen i bortre krysset. Imtech Arena exploderade när mittbacken fick in bollen. 2-1 var ett faktum efter ett mycket fint Hamburg-mål. Leverkusen var dock sånär att få in en kvittering i slutskedet men Adler var i alldeles för bra form för att släppa in ett till mål. Matchen slutade tillslut 2-1 till Hamburg.

Den här förlusten betydde Leverkusens andra raka och man tappar mark i kampen om CL-platserna. Hamburg däremot, de klättrar ifrån nedflyttningsplats och upp på en 15:e plats. Notera dock att både Leverkusen och Hamburg har en match mer spelad än samtliga andra lag.