Hamads mål gav ny MFF-seger

Det blev en tuff match under söndagseftermiddagen på Swedbank Stadion i Malmö mellan Malmö FF och Kalmar FF. Det blev hela sex varningar i första halvleken vilket visade hur tufft spelet var, fyra av varningarna gick till Malmö som dock ledde efter den första halvleken tack vare kaptenen Jilion Hamad som sköt in ledningsmålet för hemmalaget.

I andra halvlek blev det endast en varning, och inga mål. Även om Hamad var nära att göra sitt andra när han träffade ribban strac före full tid. Tyvärr fick Malmö två spelare skadade under den andra halvleken där först mittbacken Erik Johansson fick utgå i den 73:e minuten och bara sju minuter senare fick hans ersättare Alexander Blomqvist lämna planen på grund av skada. Malmö har redan målvakten Johan Dahlin och anfallaren Tokelo Rantie på skadelistan. Det gjorde att stopptiden blev sex minuter lång, men trots det lyckades MFF hålla tätt och vinna matchen med 1-0.

Det var Malmös andra raka seger, medans det var Kalmars första förlust den här säsongen. Malmö befinner sig nu på sju poäng, Kalmar på fyra.