Halmstad BK vann efter magisk andra halvlek

Halmstad BK slutade på tredjeplats i Superettan och ställdes där med mot 14:e-placerade GIF Sundsvall. Första kvalmatchen spelades i Halmstad och på Örjans vall, medan den kommande matchen kommer att spelas i Sundsvall.

Halmstad BK öppnade matchen starkt och pressade från start tillbaka norrlänningarna. HBK lyckades dock inte skapa några hetare chanser och när anfallsstjärnan Gudjon Baldvinsson klev av i mitten av den första halvleken såg det mörkt ut. Sundsvall fick en jättechans efter en hörna, men Järdler lyckades plocka upp bollen på mållinjen. Innan den första halvlekens slut fick även Boman chansen två gånger om, men lyckades inte sätta dit bollen. Den första halvleken slutade allt jämnt 0-0.

Den andra halvleken var en sprakande sådan. HBK-mittbacken Richard Magyar startade målkalaset efter en retur av Berglund och gav Halmstad en 1-0-ledning. Steindorsson och Antonsson var inte sämre och fastställde resultatet till 3-0. Halmstad BK vinner matchen säkert och har ett utmärkt utgångsläge inför den kommande returen i Sundsvall.